Bezochte wedstrijd: KRC Genk - Waasland Beveren


Datum: 14 december 2019 om 20:30

 

Afgelopen zaterdag besloot ik een wedstrijd te gaan bezoeken in België. Voor mij pas gek genoeg de eerste keer dat ik een wedstrijd als groundhopper ging bezoeken in de Jupiler Pro League. Ik koos voor de wedstrijd KRC Genk tegen laagvlieger Waasland Beveren. KRC Genk is de kampioen van het afgelopen seizoen. De ploeg is inmiddels kansloos uitgeschakeld in de Champions League met één schamel punt.

 

Ik besloot om 16:45 te vertrekken nadat ik geld had gepind en de tank had vol gegooid. Onderweg richting Genk stond er een harde wind met af en toe stevige regenbuien. De laatste 45 min over een provinciale weg richting Genk reed een stuk rustiger.

 

Ik had van tevoren gekeken en parkeren bij het stadion was niet mogelijk, want hiervoor heb je een parkeerkaart nodig. Deze parkeerkaarten zijn voor de rest van het seizoen uitverkocht. Ik zag op internet dat ik bij het Thor park op ruim 1 km van het stadion mijn auto kon parkeren. Ik kwam daar in de buurt, maar op 1 km voor het einde was de weg afgesloten. De navigatie was inmiddels het spoor volledig bijster. Ik zag gelukkig op de weg een bord met stadion KRC Genk. Ik volgde dit bord alleen ik kan helaas niet meer op mijn oorspronkelijke plek parkeren.

 

Inmiddels was ik zo ver doorgereden dat ik met mijn auto nagenoeg bij het stadion was aangekomen. Ik kwam langs de parkeerwachter en vroeg moet ik hiervoor een parkeerkaart hebben? Ja zeker zei die. Ik antwoordde dat ik uit Nederland kwam om een wedstrijd van KRC Genk te kijken en dat ik niet wist niet dat ik hier niet mocht parkeren. Mijn verhaal was voldoende om mij door te laten. Een beetje ontwetendheid kan nooit kwaad, zo blijkt maar weer.

 

Zo stond ik op praktisch voor het stadion met mijn auto. Ik liep rond 19:00 rustig naar het stadion. Mijn auto stond ook nog is gelijk aan de goede kant, want ik kon bij de eerste ingang die ik tegenkwam naar binnen.

 

 

Bij binnenkomst moet ik nog een klein stukje linksom lopen om bij Vak K te komen aan de lange zijde van het stadion. Het was tijd voor een drankje en wat te eten. Het was gelukkig lekker warm omdat het heaters stonden opgesteld. Het was tenslotte slecht een paar graden boven 0. 

 

Om wat te kunnen eten of drinken moet je een consumptiekaart gebruiken waar geld opgeladen moest worden. Ik zet er 5 euro op en bestel een pilsje. Meneer had echter per ongeluk 2 biertjes afgeschreven van mijn kaart. Mijn saldo was nog maar 0,40 cent.

 

De kaart die je nodig hebt om eten en drinken te bestellen in het stadion

Meneer beloofde mij dat ik mijn 2e pilsje kon ophalen als ik daar zin in had. Ik moest echter nog eten en ik bestelde een friet met mayonaise. Het waren echter geen Vlaamse frieten die je verwacht in België.

 

De friet was aan de slappe kant, maar ik had wat in mijn mik zitten. De prijs voor een frietje en een pilsje waren gezamenlijk 6,40 euro. Na het eten gelijk maar mijn 2e pilsje opgehaald. Daarna was het tijd om het stadion in te gaan.

 

Voor ik mijn plek opzocht in het stadion liep ik even naar beneden om langs het veld te gaan kijken. Het veld lag er goed bij en er kwamen langzaam steeds meer mensen binnen druppelen. 

De slappe friet en het biertje met het logo van KRC Genk erop 

 

Ook zag ik mensen uit Japan die langs het veld liepen om een glimp op te vangen van de Japanse speler Junya Ito. De middenvelder is uitgegroeid tot een publiekslieveling van KRC Genk.

 

Ik had een mooie plek in het midden van de lange zijde van het stadion. Mijn stoeltje op rij 6 was drijfnat van de regenval eerder op de dag. Even wat papier gevraagd bij dezelfde meneer die mijn biertjes had geregeld.

 

Na een droge stoel te hebben was ik klaar voor de wedstrijd. Na de warming up kwamen de spelers het veld op. Zoals ook bij andere clubs die ik bezocht heb kwamen er supporters met grote vlaggen het veld op.

 

Mijn uitzicht bij de opkomst van de spelers

KRC Genk begon scherp aan de wedstrijd en drukte Waasland Beveren gelijk ver naar achter. Bij de eerste kans in de wedstrijd was het gelijk raak. Een afgeslagen voorzet werd binnen gelopen door de 24 jarige belg Bogonda. Genk was na deze goal heer en meester en met het vele balbezit van rond de 75% was het wachten op de 2e goal. Deze viel in 26e min door de spits Paul Onuachu.

 

Dit na een voorzet van doelpuntenmaker Bongonda. Waasland Beveren was daarna volledig de kluts kwijt en was de bal continue na 1 of 2 balcontacten kwijt. Bij een corner in de 35e min kon de aanvoerder van KRC Genk in de persoon van Dewaest geheel vrijstaand inkoppen vanaf de 2e paal. De bal werd echter niet direct op doel gekopt, maar kwam terecht bij de 1e paal waar de andere centrale verdediger van KRC Genk de 3-0 kon inkoppen. Waasland Beveren heeft in de 1e helft 30% balbezit gehad en 0 keer op doel geschoten. Genk ging comfortabel de rust in met 3-0.

Een juichende Bogonda na het scoren van de 1e goal.

In de 2e helft zag je dat KRC Genk het rustiger aan deed en Waasland Beveren wat meer aan de bal liet. Waasland Beveren kwam echter voetballend vermogen tekort om echt gevaarlijk te worden voor de goal. In de 56e min werd de eerste wissel gepleegd door Waasland Beveren. Kobayashi verliet het veld en werd vervangen door Verreth.

 

De Japanner Kobayshi die hiervoor 3 seizoen uitkwam voor SC Heerenveen speelde een erg ongelukkige wedstrijd. Na de 2e wissel in de 65e min van Waasland Beveren pakte KRC Genk langzaam weer de regie in de wedstrijd. Dit resulteerde in de 69e min in een goal van Sander Berge. De 21 jarige Noor is een imposante verschijning in het veld en hij valt op door zijn functionele techniek en loopvermogen. Het is dan ook niet gek dat hij in de belangstelling staat van diverse clubs uit de Serie A.

De Noor Sander Berge die inmiddels is verkocht aan Sheffield United 

De corner waar de goal uit viel werd genomen door een invaller die in dezelfde minuut inviel. Het gaat om de 21 jarige Ianis Hagi. De zoon van de wereldberoemde Gheorghe Hagi. Ook wel de Maradona van de Karpaten genoemd.

 

Als deze jongen aan de bal komt, merk je dat het stadion extra opleeft. Ajax heeft ook nog geprobeerd om deze jongen binnen te halen, maar hij koos voor KRC Genk. 

 

In de 77e min en de 84e min werden de 2 doelpuntenmakers Boganda en Onuachu onder luid applaus naar de kant gehaald.

Ianis Hagi hier als speler van Genk. Inmiddels verhuurd aan Glasgow Rangers

In de 85e min was het tijd voor mij om het stadion te verlaten. Dit scheelt toch ruim 30 a 45 min vertraging om weg te komen bij het stadion. Toen ik buiten het stadion liep scoorde centrale verdediger Vukotic nog de 4-1 voor Waasland Beveren.

 

Al met al een leuke wedstrijd gezien met een Genk dat veel sterker was dan het nietige Waasland Beveren. Achter de goal werd er af en toe liederen gezongen, maar dit was weinig luidruchtig. De rest van het stadion werd ook niet meegenomen door dit vak. Het stadion was goed gevuld met ongeveer 22.000 toeschouwers. Om iets over 0:00 was ik weer thuis

 

Het stadion: 7,8

Sfeer in het stadion: 6,6

Eten en drinken: 6

Bezettingsgraad in het stadion: 100% (volgens officiële cijfers)

Prijs wedstrijdticket: 25 euro 

 

Eindcijfer: 6,9

Volg mij op instagram en facebook om op de hoogte te blijven van de nieuwste updates!

De locatie van het stadion van KRC Genk


Graag zou ik willen weten wat jullie van mijn verslag vinden. Geef hieronder je sterrenbeoordeling:

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Maak jouw eigen website met JouwWeb